Biciklijada7 e1725833609511 1028x642 - "БИЦИКЛИЈАДА" - НА ДВА ТОЧКА КРОЗ МАЧВУ
ИСТАКНУТО ТРАКА

„БИЦИКЛИЈАДА“ – НА ДВА ТОЧКА КРОЗ МАЧВУ

pin - "БИЦИКЛИЈАДА" - НА ДВА ТОЧКА КРОЗ МАЧВУ

На 10. „Бициклијади кроз Мачву“ око 700 заљубљеника у двоточкаше успело је да савлада руту кроз неколико насеља, дугачку 25 километара. Уз получасовни предах на „Кули Милића од Мачве“ они су после три сата лагане вожње стигли на циљ.

bscap0007 - "БИЦИКЛИЈАДА" - НА ДВА ТОЧКА КРОЗ МАЧВУ

– Ово је јубиларна манифестација са до сада највећим бројем учесника свих узраста. Промовишемо здрав живот, породичне вредности рекреацију и бициклизам, као и лепоте и знаменитости нашег краја – каже Александар Фирауновић, председник Удружења „Еколошко-едукативни центар“, које је организатор манифестације.

bscap0008 - "БИЦИКЛИЈАДА" - НА ДВА ТОЧКА КРОЗ МАЧВУ

Бициклијада је најмасовнија рекреативна манифестација у овом крају која окупља све генерације. Организатори нарочиту пажњу посвећују најмлађима, који су ове године имали привилегију да се друже са Иваном Стевићем, нашим прослављеним професионалним бициклистиом и четвороструким олимпијцем. Он је са посебном пажњом пратио надметање малих бициклиста на полигону спретности.

– Веома су спретни, примећује се да возе бицикл свакодневно, поседују и културу и знање вожње бицикла.Боравио сам у многим крајевима наше земље и могу рећи да има средина у којима деце не знају да возе бицикл. Богатић живи пуним плућима на два точка чему је вероватно допринела и традиција бициклијаде – рекао је Стевић.

Biciklijada3 840x630 - "БИЦИКЛИЈАДА" - НА ДВА ТОЧКА КРОЗ МАЧВУ

Да се љубав према двоточкашима развија „од малих ногу“ демонстрирали су клинци стари између 3 и 5 година у атрактивној трци гуралицама. Гурајући своје бициклиће сви су стигли на циљ, а најспретнији и најбржи су награђени пехарима које им је уручио прослављени олимпијац Иван Стевић.

Д.Г.

Related Images: